Rätt skyddsutrustning för dig som åker motorcykel

Att åka motorcykel kan vara spännande, kul och adrenalinfyllt. Det ger en enorm frihetskänsla när man åker hoj längs våra vägar, vilket gör att allt fler kör motorcykel idag.

Men det är inte bara att hoppa upp på en motorcykel och köra iväg. Utan rätt skyddsutrustning kan en färd på motorcykel innebära livsfara. Som motorcyklist är du nämligen betydligt mer utsatt än en bilförare. Därför är det viktigt att du ser till att ha rätt skyddsutrustning på dig, så att du är skyddad om olyckan skulle vara framme.

Allt du behöver till motorcykelfärden

Först och främst behöver du en ordentlig hjälm. Det är lagkrav på att använda en godkänd hjälm när du åker motorcykel, för att skydda huvudet och hjärnan vid en eventuell olycka.

Utöver hjälmen behöver du även andra skyddskläder som handskar, stövlar, byxor och jacka som är speciellt anpassade för motorcyklister. De skyddar din kropp från skador när du ramlar eller krockar och minskar risken för allvarligare skador.

Se till att välja skyddskläder av hög kvalitet och bra material för bästa möjliga skydd. Gå in och beställ på nätet redan idag, så att du är redo och har allt inför motorcykelsäsongen.