Tidernas mest klassiska mopeder

Gamla klassiska mopeder är något som fascinerar och intresserar. Sedan mopedens stora genombrott på 1950-talet har intresset bara ökat. Många bilfantaster har en gång börjat som mopedförare och detta är ofta startskottet för ett fortsatt stort fordonsintresse.

Aftonbladet rapporterar om en gammal moped av märket Puch Dakota som nyligen såldes för en fantasisumma på över 60 000 kronor. Samlaren som köpte mopeden är ägare till en fordonssamling som består av 80 bilar och 200 mopeder. Han berättar även att han så småningom planerar att öppna ett fordonsmuseum av internationell klass där den nyinköpta Puch Dakotan självklart ska få en hedersplats.

Hitta reservdelar

Om man gillar mopeder av äldre modell kan man behöva räkna med att de behöver nya delar. Det kan vara problematiskt att hitta reservdelar till äldre mopeder, men enklast hittas det online. Många säljer delar från gamla mopeder på sajter för begagnade saker som Blocket till exempel, men det kan vara svårt att hitta rätt eftersom utbudet är begränsat. Det finns då många återförsäljare som lagerför nya delar till alla typer av mopeder. På denna sajt hittar du Cykelkraft som har specialiserat sig på reservdelar. Här hittar man en stor webbshop med reservdelar till alla typer av mopeder – även de som är av äldre modell.

Mopedklubbar

Puch-dakota

I samband med att intresset för gamla mopeder växer, så har även mopedklubbarnas popularitet ökat. Vissa entusiaster har startat föreningar för bara ett enda mopedmärke och vissa till och med för bara en enda modell. Men de flesta klubbarna hälsar alla välkomna som älskar att köra moped. Klubbarna är utmärkta mötesplatser för att få träffa likasinnade: de har ofta regelbundna träffar året runt, samt utflykter och andra evenemang under sommaren. Det är också rätt ställe för att få tag på reservdelar och få goda råd av de medlemmar som är skickliga på att renovera och reparera.

För dig som är intresserad av att veta mer om våra mopedklubbar och kanske ta kontakt med några av eldsjälarna så finns mycket information på den här sajten. Den är specialiserad på veteranmopeder, men har även en mängd länkar om allt annat som både är bra och kul att veta för dig som äger en gammal klassisk moped.

Ny tidning om mopeder

Slutligen lite goda nyheter för alla er fantaster som brinner för klassiska mopeder. Förlaget OK som publicerar alla Klassikertidningar breddar sin utgivning ytterligare genom att skapa en tidning som enbart handlar om gamla klassiska mopeder. Här  kan man kika på den nya tidskriften. Den utlovar stora mängder av mopedrelaterade skojigheter. För den vars hjärta klappar för denna typ av intresse kan därför läsa om resor, häftiga prylar och snygga, ovanliga och häftiga mopeder.