Formel 1 VM avgjort

Det var en kamp till och med det sista loppet för säsongen. Det stod mellan de bägge Mercedesförarna Lewis Hamilton och Nico Rosberg. Hamilton var i ledningen poängmässigt, men Rosberg hade Pole Position i loppet.

Detta var vad som gällde inför start…

Hamilton avgjorde i starten

Rosberg fick en bra start och kom snabbt upp på andra växeln, men därefter blev han stressad menar svenske Marcus Ericsson som inte körde den sista tävlingen. Detta ledde till att Hamilton som fick en kanonstart, brände om och släppte aldrig ledningen – vilket innebar att Hamilton vinner Formel 1 VM för andra gången i karriären. Rosberg får denna gång nöja sig med andraplatsen och får vänta på möjligheten att vinna sin första VM-titel.

2015 blir en spännande säsong

Nu blickar vi framåt mot ett 2015 som knappast kommer att bli mindre intressant för den som är intresserad av Formel 1. För redan nu har flera ändringar skett i stallen. Det mest spännande med svenska ögon är förstås att Marcus Ericsson kör F1 även nästa säsong, och detta år förhoppningsvis för ett stall som inte går i konkurs mitt i säsongen.

I övrigt så är den mest uppseendeväckande förarövergången utan tvivel Sebastian Vettels övergång från Red Bull till Ferrari. Den tidigare dominanten byter alltså stall för att försöka återerövra tronen som bäste förare. Dock, om man ska tro rankingen som utgörs av odds hos spelbolagen så är det fyra förare som förväntas komma före Vettel. Faktum är att det betalas över 18 gånger pengarna på att Vettel ska vinna.

De främsta utmanarna till Hamilton och Rosberg tros istället bli Fernando Alonso och Vettels föredetta stallkamrat, Daniel Ricardo, som båda stod för en stark säsong i respektive stall. Alonso för övrigt, har signalerat att det kan tänkas att han kommer att köra för något annat stall än Ferrari nästa säsong. Vi kan räkna med en spännande Silly Season framöver.