Vinterrusta din bil

Vi är i motten på oktober och i vissa delar av vårt avlånga land så kan det redan ha kommit lite snö. Tidigt kan en del tycka som bor i södra delarna av vårt land men så ser verkligheten ut. Vissa får börja vinterrusta sin bil tidigare än vad andra får.

Däcken kan vara det första som många tänker på när det börjar bli vinter. Här kan det råda delade meningar om det ska vara dubbdäck eller dubbfria vinterdäck på bilen. Vi kommer inte i denna artikel debattera varken för eller emot utan du själv gör ditt val och huvudsaken är att det kommer på någon form av vinterdäck. Det viktiga i kråksången är att anpassa hastigheten efter vilket väglag det är. Se till att också fylla på med glykol om detta skulle vara för lite. Färdigblandad spolarvätska kan man köpa med sig och lägga i bagaget utifall man behöver detta.

Ska ni åka till fjälls under en ledighet så kan det vara än viktigare att kolla igenom bilen och se till så att man säkert kan åka en längre sträcka på vinterväglag. Det kan vara en hel del packning som ska med och skidor med utrustning. Vi hittade även det vi anser vara ett av de bättre takräcken som kommit på marknaden. Ta en titt här på Northrack portabla takräcke. Passa alla bilmärken och är smidig att montera. 75 kilo kan du lasta på detta takräcke och det väger inte mer än 18 kilo själva räcket.