Klassiska tävlingar

Det är få sporter som går så snabbt som formel 1 och har så små marginaler. Trots detta är det ovanligt med dödsolyckor. Det sägs att en formel ett bil är ett av de säkraste fordon som du kan färdas i.

Förebild inom säkerhet

Formel 1 härstammar från grand prix- racingen. Det första formel 1 loppet gick av stapeln den 29 mars, 1948 i Frankrike. Jackie Stewart som själv vann fyra vm 1960-1970,  är en stor förebild inom formel 1. Han blev invald i international Motorsports Hall of Fame 1990, för sina insatser inom säkerheten. Han har bland annat bidragit till införande av godkända hjälmar, flamsäkra overaller, sexpunktsbälten och skyddsvallar.

Ung historisk förare

Sebastian Vettel är med sina 26 år den yngste föraren i historien som klarat av att ta fyra raka vm-titlar i Formel 1. Den senaste vm segern på Buddh International Circuit i New Dehli var en stor bedrift speciellt med tanke på däcksituationen. Sebastian valde en ovanlig lösning för att lösa problemet med sina mjuka däck genom att tidigt gå in i depå. Tidstappet blev litet eftersom han inte fick några problem med att ta sig ut i trafiken igen. När Sebastians största hot, Fernando Alonso körde sönder framvingen var tävlingen i princip redan avgjord.

-Det är en av mina skönaste dagar i livet. Som liten pojke fantiserade jag om att stå här en gång, nu har jag gjort det fyra, sade Vettel i en artikel i aftonbladet efter sin vm vinst i Indien.Vi kan nu se fram emot tre spännande tävlingar framöver i år.

Kommande formel 1 tävlingar

Det återstår enbart 3 Formel 1-tävlingar under 2013 och de kommer att gå av stapeln i Abu Dhabi, USA och Brasilien. Oddsen på Vettel kommer garanterat inte att vara så höga, men det finns många andra intressanta förare som kanske kan inbringa högre odds vid eventuell vinst. Håll koll på utvecklingen på oddsen på olika spelsajter.

  • 3 november: Abu Dhabis Grand Prix. Bana: Yas Marina Circuit.
  • 17 november: USA:s Grand prix. Bana: Circuit of the Amerikas.
  • 24 november: Brasiliens Grand Prix. Bana: Autodromo José Carlos Pace.